Pablo from Burddy and his friend the dinosaur enjoy an original carnival animation with the photobooth

Wanneer is het carnaval? Je stelt jezelf misschien elk jaar de vraag en toch is het antwoord nooit hetzelfde. De datum van carnaval is gebaseerd op de datum van Pasen en varieert dus van jaar tot jaar. Carnaval is natuurlijk dé gelegenheid om je te verkleden in wat je maar wilt, maar de schoonheid van het evenement ligt vooral in de overvloed aan felle kleuren op de kostuums van de carnavalgangers. Carnaval staat symbool voor overdaad en wedergeboorte, dus je moet de dingen op deze manier bekijken om geen half werk te verrichten. Laten we eens kijken naar de basis voor een waardige carnavalanimatie. Rio, Lampegat of Aalst zullen snel plaats moeten maken!

De basis van carnaval: hoe kunnen we ons niet vergissen?

Maskers, make-up, glinsters en confetti zijn uiteraard de belangrijkste accessoires van het carnavalsfeest. Deze onmisbare elementen zijn echter niet voldoende om van je evenement een succes te maken. Vergeet niet dat de kracht van een geslaagd carnaval vooral rond animatie draait, want dit feest is voortdurend in beweging! Dans en parade krijgen daarom een vaste plaats op het programma. Onthoud dit, het feest is niet geslaagd als er geen animatie aan te pas komt. Je moet dit evenement structureren door tot op de minuut nauwkeurige animaties in te plannen zodat jouw carnaval de referentie in de wereld van de festiviteiten kan worden. Als je carnaval op lokale schaal organiseert, zoek dan partners die je kunnen helpen met de organisatie. Natuurlijk kunnen de ideeën van één en dezelfde persoon komen, maar logistiek is een vak apart. En vergeet niet dat het bij dit feestje draait om interactie en broederschap, dus je moet het spel van het begin tot het einde spelen!

Wij raden je aan om de taken te verdelen terwijl iedereen hetzelfde doel volgt: de ene persoon zal voor de muziek zorgen, een andere (of meerdere) voor de inrichting van de paradestraat en ook een verfrissingsbar / snackbar inrichten, want urenlang in vermomming rondlopen maakt je dorstig! In de andere steden begrijpen ze dit heel goed!

Welk carnavalskostuum?

Mooie Venetiaanse maskers voor een originele carnavalsanimatie

Zoals je misschien al gemerkt hebt, zijn de verschillende beroemde carnavals, zoals in Venetië of Rio, samengesteld uit zeer uiteenlopende kostuums en decoraties. Zo heeft het carnaval van Venetië een theatrale stijl met verfijnde kostuums en Harlekijn-maskers om de anonimiteit te respecteren, terwijl het Carnaval van Rio ongeremd en wild is zoals de oude Afrikaanse tradities dat willen.

Het kiezen van je kostuum voor het carnaval is natuurlijk de gelegenheid om een originele outfit te maken, maar het is vooral het moment om een boodschap over te brengen die je nauw aan het hart ligt. Je kostuum moet een weerspiegeling zijn van wat je persoonlijk wilt ontwikkelen tijdens dit nieuwe jaar (je professionele leven, je relatie met de natuur, de wedergeboorte…). Vele mogelijkheden staan voor je open. Hier is een link die je zeker zal helpen bij het vinden van inspiratie voor je kostuums.

Welke animaties voor carnaval?

Ook al is carnaval de trots van de oudere generatie, het is erg populair bij jongeren. Ook bij de allerkleinsten wordt er uitgekeken naar dit feest dat vaak wordt gevierd op school. Dus als je iedereen gelukkig wilt maken, zal je activiteiten moeten vinden die zowel jong als oud aanspreken. Gelukkig voor jou hebben we de mogelijkheden opgezocht en hebben we een aantal ideeën betreffende carnavalsactiviteiten bedacht die je wellicht leuk vindt:

1) De make-up stand

Dit is zonder twijfel het element dat niet vergeten mag worden tijdens het carnaval! Dankzij de make-up stand kunnen mensen die niet per se van plan waren zich te verkleden voor het evenement, toch nog meespelen. Het is gemakkelijk op te zetten en je zal er zowel jong als oud mee verleiden. Daarnaast is make-up de laatste jaren een kunst op zich geworden.  En worden veel tutorials gedeeld op sociale netwerken. Het is een must voor het vieren van carnaval op school.

2) Mijn persoonlijke masker

Inderdaad, tijdens het feest draag je ofwel make-up ofwel een masker. Het is daarom essentieel om een goede stijl te kiezen met een masker in uw kleuren. Hiervoor kan je een masker op maat maken, zodat de deelnemers hun creativiteit kunnen uiten en een persoonlijke boodschap kunnen overbrengen. Kralen, veren, glitters of bloemen… het is aan jou om aan je masker toe te voegen wat je wilt. Er zijn twee mogelijkheden: je kan kant en klare maskers kopen of je kan ze zelf maken uit karton voor een kleiner budget.

3) De carnavalsfotobooth

De fotobooth, de ideale carnavalsanimatie om herinneringen levendig te houden

De fotobooth is de perfecte animatie om je outfits in de kijker te zetten tijdens deze unieke dag. Deze fotokiosk wordt gewaardeerd door zowel bedrijven als particulieren. Het bied je de mogelijkheid om foto’s van professionele kwaliteit live af te drukken. Je kan alle foto’s die tijdens het evenement zijn gemaakt terugvinden in een online galerij! Wat is de kracht van deze fotopaal?  Iedereen verlaat het evenement met een aandenken op zak, maar alle deelnemers komen vooral samen met een grote glimlach rond de lens! Het gebruik is zeer eenvoudig en iedereen kan zelfstandig foto’s maken, je kan kiezen uit verschillende gepersonaliseerde frames via de touch-interface, en de foto’s worden in minder dan 10 seconden afgedrukt. Er is geen technische of fotografische kennis nodig, sta gewoon voor de lens met je vermomming, toon je beste glimlach en bekijk het resultaat op het scherm. Filters kunnen de foto’s meer karakter geven, en de grappige virtuele accessoires (hoeden, snorren…) zullen de foto’s nog ludieker maken. Een essentiële animatie om deze dag vol kleuren en goed humeur te vereeuwigen.

Je hebt nu alle kaarten in handen om te schitteren tijdens deze verkleedshow. Reken op meerdere maanden voorbereiding als het een groot evenement is, de tijd om alles te organiseren en alles op zijn plaats te zetten. En dan is het nu tijd om je mouwen op te rollen en de organisatie te starten!