Eerste Communie: Reminders, Planning, Voedsel, Vermaak

Top eerste communie herinneringen met BURDDY fotobooth
De eerste Heilige Communie van uw kind is een eenmalig feest, en daarom is het belangrijk om prachtige herinneringen te creëren voor iedereen die erbij betrokken is. Terwijl de ceremonie in de kerk meestal plaatsvindt voor de naaste familieleden, is een eerste Communieviering thuis de perfecte manier om je vrienden en uitgebreide familie uit te nodigen voor het feest. Om ervoor te zorgen dat het hele evenement zonder problemen verloopt, is het belangrijk om vooruit te plannen en een aantal zaken in gedachten te houden.

Begin vroegtijdig met de planning

Zodra je een afspraak hebt, moet je beginnen met het plannen van een feestje; vooral als er een aantal kinderen in je omgeving zijn die op dezelfde dag de Eerste Heilige Communie doen.

Allerlei leveranciers, van springkastelen tot traiteurs, moeten mogelijk enkele dagen – zo niet weken van tevoren – geboekt worden, dus stel een budget vast en maak een lijstje, zodat je ruim op tijd met je planning kan beginnen.

Een paar belangrijke punten om te overwegen en te begroten zijn onder andere:

 • Het aantal gasten: het evenement kan een exclusief evenement zijn met alleen naaste familieleden of een groter feest met vrienden, uitgebreide familie en klasgenoten.
 • Catering: Ga zitten. Maaltijd of buffet? Krijg je het communie-feestje thuis gecaterd of gekookt?
 • Plaats
 • Uitnodigingen
 • Versieringen
 • Animatie en activiteiten
 • Fotografie

Budgettering is heel belangrijk voor alle bovenstaande beslissingen, en deze lijst bevat nog geen communie-outfit, schoenen, accessoires, haar, enz. Jezelf financieel belasten is niet nodig om met je familie een uitzonderlijke dag te besteden.

Hieronder volgen enkele tips om je te helpen bij het plannen van een geweldig evenement, ongeacht de keuze van de locatie.

Plaats

Een belangrijke factor bij de keuze van de locatie wordt bepaald op basis van het aantal aanwezigen.

De zaal mag niet te klein zijn want dat zal leiden tot ergernis en ongemak bij de gasten, en hij mag ook niet te groot zijn, want dat zou het feest levenloos doen lijken en de feestelijke sfeer bederven.

Een andere belangrijke factor om in gedachten te houden is het aantal kinderen dat wordt uitgenodigd…aangezien ze ruimte nodig hebben voor verschillende activiteiten en plezier.

Het is van vitaal belang om ruim van tevoren te beslissen of je wilt dat het evenement binnen of buiten plaatsvindt. Gezien het onvoorspelbare weer is het niet verstandig om het feest alleen buitenshuis te organiseren zonder een noodplan in geval van regen.

Als je toch besluit om voor een buitenfeestje te gaan, is het belangrijk dat je bij een stortbui een overdekte ruimte hebt of dat je het feestje zo kunt organiseren dat alle belangrijke elementen gemakkelijk naar binnen kunnen worden verplaatst.

Het voedsel

De snoepreep, een must voor de communie van je kind!

Of je nu besluit om het feest thuis te organiseren of in een restaurant, het is aangeraden om een buffet met zoete lekkernijen te voorzien.

Dit is niet alleen een lust voor het oog, al je gasten zullen het zeker smaken. Zo’n buffet kan met de grootst mogelijke verfijning worden samengesteld.

Je kan het buffet versieren op basis van een bepaald thema, een kleurenschema, foto’s van de communicant door de jaren heen, ballonnen, gebak en snoep, het meest essentiële is de verscheidenheid en de esthetiek van alle zoete lekkernijen.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van het soort goodies dat je kan opnemen:

 • Kruiken met retro-stijl snoepjes. Deze kunnen gemakkelijk worden gekocht bij de snoepwinkels in oude stijl in de meeste steden en dorpen
 • Cupcakes
 • Versierde koekjes
 • Gepersonaliseerde chocolade
 • Een uniek bloemstuk
 • Communiecake, die natuurlijk het middelpunt van het evenement is

Zorg ervoor dat je gekleurde bordjes en potjes gebruikt omdat dit het geheel meer kleur geeft.

Animatie

Dit is een van de belangrijkste elementen van elk evenement en heeft als effect dat het evenement van een eenvoudig diner wordt omgetoverd tot een leuke en gedenkwaardige feestelijke gebeurtenis.

Het organiseren van een feest dat leuk is voor zowel volwassenen als peuters heeft een vleugje creativiteit en verbeeldingskracht nodig, en maakt het evenement zeker tot een groot succes en gedenkwaardig voor iedereen.

Tijdens de animatiemogelijkheden kan je ook enkele souvenirs en cadeaus uitdelen die helpen om de gelegenheid te markeren.

Hieronder volgen enkele tips voor het organiseren van een feestje waar zowel volwassenen als kinderen van kunnen genieten:

 • Kies voor spelletjes en activiteiten waarbij voortdurend toezicht van een volwassene niet noodzakelijk is.
 • Kies voor activiteiten voor alle leeftijden waarbij kinderen van verschillende leeftijdsgroepen tegelijkertijd met elkaar kunnen spelen.
 • Vermijd rommelige spelletjes en activiteiten zoals schilderen.
 • De voedselkeuze moet eenvoudig worden gehouden.

Een aantal ideeën waar gasten van alle leeftijden van kunnen genieten zijn onder andere:

 • Een professionele goochelaar
 • Een DJ die muziek draait voor alle leeftijdsgroepen en smaken, en iedereen aan het dansen krijgt
 • Een karaoke
 • Een clown
 • Een springkasteel, vooral de versie met een ingebouwd hindernissenparcours
 • Retro-tuin spelletjes zoals limbo-paal, reusachtige Jenga, muzikale stoelen, bonenzakje gooien, en vele anderen
 • Een professionele kinderanimator

Het aankleden van de locatie

Zowel thuis als op locatie kunnen unieke maar eenvoudige decoraties gekozen worden, waardoor een saaie locatie wordt omgetoverd tot een prachtige omgeving. Eenvoudige ballonnen, tafelmiddenstukken, bloemstukken, lantaarns, stoelhoezen, mooi tafellinnen, mooie tafeldecoraties, alles zal bijdragen aan een verdere verfraaiing van de zaal.

Introductie van een uniek idee

Gepersonaliseerde cadeaus of goodiebags voor elke gast is een leuke toevoeging en kan iets bevatten dat de communicant zelf heeft gemaakt, bijvoorbeeld een ingelijste foto, zelfgemaakte gebakken lekkernijen, of een gepersonaliseerde bladwijzer.

De mogelijkheden zijn eindeloos en het is altijd goed om de communicant hierbij te betrekken. Het kind zal hierdoor een gevoel van belang hechten aan de gebeurtenis en het evenement in de toekomst gemakkelijk herinneren.

Bekijk hier een aantal leuke cadeaus voor uw communie-evenement

Huur een Photobooth!

De Burddy fotobooth, het ideale accessoire om onvergetelijke herinneringen aan de communie te bewaren!

Voeg een groot element van opwinding toe aan je evenement door een fotobooth te boeken. Met een fotobooth kan je de hele dag foto’s maken in je mooie outfit.

In de evenementenwereld van vandaag is het bijna een vereiste om een dergelijke animatie te huren. Of het nu gaat om een bedrijfsevenement of een persoonlijke gebeurtenis zoals een communieviering.

Een geweldig voordeel van een fotobooth is dat alle foto’s ter plekke worden afgedrukt, zodat je niet hoeft te wachten tot de foto’s zijn afgedrukt of ontwikkeld – je krijgt ze meteen ter plaatse. En bovendien zijn je foto’s met hoogwaardige fototechniek van professionele kwaliteit.

Andere gasten kunnen meedoen aan de pret, want alle foto’s van het evenement worden beschikbaar gesteld in een online galerij – terwijl het evenement nog gaande is! Kinderen op een communieviering zullen deze functie geweldig vinden.

Als je er een camera bij betrekt …en wat verkleedkleren en accessoires gebruikt, kan het echt een levendige en vrolijke sfeer creëren voor iedereen op het evenement. Of ze nu op de foto’s staan of alleen maar kijken en lachen!

Fotobooth in het kort

 • Een eenvoudig te bedienen touchscreen-interface
 • Gasten kunnen zelfstandig foto’s maken
 • Verkrijgbaar met verschillende gepersonaliseerde fotolijsten
 • In staat om de foto’s af te drukken in minder dan 10 seconden
 • Filters die je foto’s meerwaarde geven
 • Humoristische virtuele accessoires op het scherm, zoals hoeden en een grappige bril!

Hopelijk hebben we je voor de communieviering een aantal goede ideeën gegeven, en genoeg vertrouwen om door te gaan met de organisatie van deze speciale dag.

Ga zeker naar onze winkel voor meer details, en als je vragen hebt, laat het ons weten via onze contactpagina en we helpen je graag verder.

Hoe Organiseer je een Speciaal Doopfeest met Familie en Vrienden?

Hoe organiseer je een speciaal doopfeest met familie en vrienden?

Voor de meeste mensen is de viering van de doop een heilig gebeuren dat de hele familie samenbrengt. Wat de bijeenkomst buitengewoon maakt, is de mogelijkheid om een familiereünie te combineren met de viering van nieuw leven.

De twee componenten van zowel religie als de post-ceremoniële viering van de doopsacramenten maken het vergelijkbaar met die van andere religieuze ceremoniële vieringen zoals bruiloften, bar mitswa’s en inwijdingsfeesten. Dit zijn vaak iconische momenten waarop familie en vrienden samenkomen om een mijlpaal in het leven van geliefden te vieren.

De ceremonie en viering

Vanwege hun persoonlijke, religieuze en familiale betekenis is het doopfeest meestal een bijeenkomst die wedijvert met grotere familiereünies. Vaak komen uitgebreide familieleden van heinde en ver bij elkaar. Daarom willen de meeste mensen de dag herdenken met familie en vrienden. Dit wordt meestal gedaan door een combinatie van foto’s, gastenboeken en video’s van de ceremonie en de viering.

Bij het plannen van het evenement is het essentieel om te kijken naar alle manieren om foto’s te maken van de speciale dag. Soms kiezen mensen ervoor om een professionele fotograaf in te huren voor de ceremonie. Dit zorgt voor fantastische close-ups van de doopceremonie, die generaties lang een aandenken zullen zijn. Het is belangrijk om met de fotograaf te spreken over de prioriteit van de gemaakte foto’s, zodat ze niet alleen sfeerfoto’s maken. Indien je geen beroepsfotograaf inhuurt kan je een amateurfotograaf uit de familie inschakelen.

Vaak zoeken ouders naar close-up foto’s van het doopsacrament, en dit moet worden besproken met de fotograaf voor de ceremoniedatum om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt. Het is belangrijk om te onthouden dat veel mensen zich verzamelen voor de doop, waardoor er zowel individuele foto’s als groepsfoto’s met familie en vrienden worden genomen.

Het creëren van herinneringen aan de dag

Het toevoegen van plezier bij het maken van fotoherinneringen kan je op een verschillende manieren. Vaak nemen meerdere familieleden en vrienden foto’s met hun camera of smartphone.

Het maken van stilstaande beelden als aandenken kan echter iets moeilijker zijn als je gewoon de fun van het samenzijn wilt vastleggen zonder de achtergrond van de evenementlocatie. Een van de beste manieren om dit te bereiken is met een gehuurde fotocabine voor het feestelijke gedeelte van de dag, na de ceremonie. Dit biedt mensen de mogelijkheid om binnen te lopen en leuke foto’s te maken van familie en vrienden in groep. Fotokabines kunnen de perfecte manier zijn om mensen actief te betrekken bij het vieren van hun samenzijn.

Rekwisieten krijgen voor de fotocabine

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat de fotocabine een groot succes wordt voor de gasten is het maken van een tafel met rekwisieten voor de deelnemers aan de fotoanimatie. Grappige hoeden, gekke oren, leuke kleding, make-up, kostuums en kleine borden kunnen helpen bij het maken van een serie ludieke foto’s.

Rekwisieten die in sommige foto’s worden gebruikt, kunnen deel uitmaken van de huurovereenkomst. Echter, om een grote verscheidenheid of meer gepersonaliseerde rekwisieten voor de gelegenheid te krijgen, is het aangeraden om je eigen accessoires te kopen. Het kan erg leuk zijn voor organisatoren van een doopfeest om unieke rekwisieten te creëren of te kopen die zijn afgestemd op het thema.

Beste plaatsen om Photobooth Props te krijgen

Er is een groot aanbod aan rekwisieten voor dit soort vieringen. Feestwinkels en dollar stores zijn geweldige plekken om feest- en baby-thema-artikelen te krijgen. Dit soort winkels hebben vaak mooie artikelen voor de doopfeesten van baby’s. Voor mensen die op zoek zijn naar kostuums kunnen in verkleedwinkels of op online stores terecht. Dit zijn geweldige plaatsen om allerlei verschillende kostuums en accessoires te vinden.

Een andere uitstekende plek voor kleding zijn tweedehandswinkels of kringloopwinkels. Dit soort winkels verkoopt vaak alles van kostuumkleding tot kostuumsieraden, hoeden, schoenen en meer. Door de diversiteit kunnen ze een uitstekende bron zijn voor een brede selectie van andere rekwisieten. Naast de verscheidenheid aan artikelen die in deze winkels te vinden zijn, bieden ze het voordeel van de verkoop tegen lage prijzen. Winkelen bij deze winkels is de perfecte manier zijn om de circulaire economie te steunen. Veel van deze winkels helpen bovendien bij het financieren van christelijke en seculiere non-profit organisaties.

Ongeacht waar je uiteindelijk je rekwisieten voor je fotocabineshoot koopt, de tijd die je besteedt aan het shoppen zal op zich al erg leuk zijn.

Verschillende types van Photobooth Set-Ups en Sharing

Met een gehuurde fotocabine hebben de gasten bij de doop de mogelijkheid om hun foto’s af te drukken of te e-mailen zodat ze direct gedeeld kunnen worden. Dit stelt mensen in staat om ze direct op sociale media te zetten om ze te delen met familie en vrienden. Dit maakt het proces erg leuk voor alle betrokkenen. Het onmiddellijk delen kan vooral nuttig zijn voor mensen die niet in staat zijn om aanwezig te zijn en het evenement toch willen meemaken.

Bij het huren van een fotobooth hebben de bezoekers van de stand de mogelijkheid om de achtergrond en het aangepaste fotokader voor elke genomen foto te wijzigen. Met meer dan twaalf geweldige achtergrondkaders en meerdere fotostijlen kunnen gasten creatief zijn terwijl ze zich vermaken. Dankzij het live printen van foto’s kunnen meerdere exemplaren van dezelfde foto worden afgedrukt. De foto’s worden in 10 seconden na het maken van de foto afgedrukt.

Als je op zoek bent naar de beste manier om het plezier en het delen van de speciale dag met familie te verbeteren door middel van fotomemorabilia, kan de fotocabine de perfecte aanvulling zijn. Draagbare fotocabines zijn eenvoudig op te zetten aan de hand van de eenvoudige basisinstructies. Je hebt geen vrachtwagen nodig voor het transport, en er is een grote verscheidenheid aan opties voor de huur zodat het in ieder zijn budget past.

Beste Verjaardagsideeën voor Kinderen

De beste verjaardagsideeën voor kinderen zijn bij Burddy's!

In dit artikel nemen we je mee door een eenduidige organisatie van A tot Z: van de uitnodigingskaarten tot de animatie, tot de keuze van de versiering, niets mag aan het toeval worden overgelaten! We hebben het web afgeschuimd en we delen de beste ideeën voor een geslaagd kinderfeestje!

Lees verder

Animatie rond het thema Carnaval: de beste ideeën

Pablo from Burddy and his friend the dinosaur enjoy an original carnival animation with the photobooth

Carnaval staat symbool voor overdaad en wedergeboorte, dus je moet de dingen op deze manier bekijken om geen half werk te verrichten. Laten we eens kijken naar de basis voor een waardige carnavalanimatie. Rio, Lampegat of Aalst zullen snel plaats moeten maken!

Lees verder