Een groep vrienden poseren voor een gekke verjaardagsfoto

Leestijd: 10min

De grote dag komt eraan en u bent op zoek naar ongewone ideeën voor uw foto-animatie? Of misschien heeft u besloten om een verrassingsavond te organiseren voor een vriend of vriendin en wilt u mooie herinneringen bewaren? Decoratie ideeën, keuze van dienstverleners en apparatuur, praktisch advies, wij geven u alle tips voor sensationele verjaardagsfoto’s!

Foto-animatie: voor leuke verjaardagsfoto's

Wat is het nut van het organiseren van een foto-animatie voor uw verjaardag, op een moment dat de smartphone koning is en we het kleinste moment van ons leven op sociale netwerken delen met onze vrienden en familie? De telefoons van vandaag de dag hebben onze goede oude camera’s van die tijd grotendeels geëvenaard of zelfs overtroffen, en het is niet waarschijnlijk dat we niet langer zonder film komen te zitten door een reeks foto’s te nemen. Maar een virtuele fotogalerij zal nooit zo veel charme hebben als een mooie doos met foto’s. We herinneren ons allemaal nog een oude koffer van een kast of zolder, gevuld met foto’s van het leven die voor altijd op papier zijn vastgelegd. Deze verjaardagsfoto’s van onze jeugd met onze schoolvrienden, deze herinneringen aan reizen die ons als kinderen verbaasden, of deze familiefeesten omringd door de mensen waar we het meest van houden.

In een tijd waarin we op zoek zijn naar zoveel mogelijk dematerialisatie, om alles op een harde schijf, USB-stick of wolk te bewaren, om uit te wisselen op Instagram, Facebook of Snapchat, vinden we het een waar genoegen om weer fysieke objecten te bezitten, soms vintage zoals een vinylspeler, een cassettespeler (de beroemde walkman!) of een oud meubelstuk om te herstellen. De oude is populair en de mode die gemaakt en ongedaan gemaakt wordt, komt altijd weer terug! Foto’s mogen niet achterblijven, zoals blijkt uit de vele bedrijven die de online printmarkt delen. Wij tonen graag enkele herinneringen aan vakanties aan de muur, of avonden met vrienden in mooi gerangschikte lijsten op een plank. Dus dit jaar is het besloten! Wij organiseren een animatie voor onvergetelijke verjaardagsfoto’s.


Want ja, je bent fantastisch en je verdient het 😊

Retro verjaardagsfoto's met een polaroid

Geboren in 1948, polaroid genoot zijn bloeiperiode in de jaren zeventig van de vorige eeuw en verdween geleidelijk aan met de komst van de digitale technologie in de jaren 2000. In 2010 lanceerden een tiental voormalige Polaroid-medewerkers een wedergeboorteoperatie, The Impossible Project, met de gekke uitdaging om het merk nieuw leven in te blazen. De instant snapshot heeft nog niet zijn laatste woord gehad en wordt eindelijk weer trendy, met succes zowel bij nostalgische volgelingen als bij de jongere generatie, die altijd dol is op het “meteen”. Het gebruiksgemak en de charme van foto’s op papier hebben iedereen overtuigd. Een simpele druk op de ontspanknop en het beeld komt er direct uit. Succesvol? Niet succesvol? Spanning…. Het resultaat verschijnt na enkele seconden en toont de vormen en kleuren op het papier.

Hoewel het nog steeds mogelijk is om oude gebruikte polaroïden te kopen, zijn er nieuwe, meer geavanceerde modellen op de markt gekomen en verschillende merken doen het goed. Dit is het geval bij Fujifilm en de Instax-serie, die verschillende modellen biedt die verschillen in de beschikbare fotoformaten of opnamemodi. Verwacht een investering van 80€ voor het apparaat en de folieverpakkingen van ongeveer 15€. Voor originele verjaardagsfoto’s plant u een speciale fotoruimte waar u uw gasten een of meer camera’s, blanco films en accessoires ter beschikking stelt. Sommige bedrijven bieden aan om dit soort apparatuur te huren, wat vaak goedkoper is dan een aankoop. Laat tot slot een gastenboek achter in de buurt waar mensen foto’s kunnen plakken en een korte boodschap kunnen schrijven, met stickers om het nog interessanter te maken.

Wat dacht je van het huren van een fotokantoor?

Photobooth is de laatste jaren erg populair geworden. Ze zijn vaak te vinden op bruiloften en bieden de gasten de mogelijkheid om hun portret te laten maken en met een souvenir van de avond te vertrekken. Of we het nu fotobooth, fotocabine, fotodoos, fotodoos, selfie box of fototerminal noemen, het is over het algemeen hetzelfde proces. Een camera geïntegreerd in een terminal, een touchscreen om alles te bedienen en een instant printer om de beelden live op te halen. Het gebruik is zeer eenvoudig en de gasten zijn zeer tevreden! Er zijn vele modellen fotokiosken te huur, met prijzen variërend van 300€ tot meer dan 1000€, afhankelijk van de gekozen diensten. Sommige bedrijven staan u toe om de machine aan te passen, of aangepaste frames te maken, voor unieke verjaardagsfoto’s in de kleuren van uw thema.

Bij het maken van uw keuze moet u rekening houden met verschillende parameters. Hoeveel ruimte heeft u nodig voor de installatie? Is levering en retourzending inbegrepen in de prijs? Verzorgt het bedrijf het transport zelf of zijn het onderaannemers? Is in de huurprijs voorzien in een beperkte gebruiksperiode (bijvoorbeeld: 24 uur) of kunt u zoveel gebruik maken van de terminal als u wilt? Hoeveel trekkingen zijn inbegrepen in uw pakket? Zo komen bijvoorbeeld 200 afdrukken overeen met een continu gebruik van ongeveer 4 uur van het apparaat. Kunt u meerdere frames aanpassen en creëren? Is de machine gemakkelijk te gebruiken? Is er een flits voorzien? Hoe haalt u de foto’s op na het evenement? Zoveel vragen om jezelf te stellen om onaangename verrassingen bij de receptie van de machine of ‘s avonds te voorkomen.

Je twijfelt tussen fototerminal, photobooth, polaroid…?

Creëer uw decor en verbaas het uitzicht

Er zijn vele animatie-ideeën mogelijk, of het nu gaat om het leveren van een polaroidcamera, het gebruik van een professionele fotograaf of het inrichten van een fotoboothoek. Het ideaal is om een ruimte te voorzien die gewijd is aan uw vermaak, een hoek van de kamer die groot genoeg is om plaats te bieden aan de apparatuur en meerdere personen, of een aparte ruimte als u de mogelijkheid hebt, afhankelijk van de configuratie van de plaats. Uw gasten moeten zich gemakkelijk kunnen verplaatsen en zonder elkaar te storen foto’s van zichzelf kunnen maken zonder elkaar te storen. Het plannen van een hoekje een beetje ver weg is bevorderlijk voor nog meer gekke foto’s (het is makkelijker om verborgen te laten gaan!) Laat het creatieve genie van uw gasten zich vrijelijk uiten, uw verjaardagsfoto’s zullen alleen maar leuker zijn! Houd de apparatuur in de gaten (of laat het af en toe door iemand anders doen) en laat kinderen niet zonder toezicht achter. Inderdaad, ze hebben vaak een leuke tijd (we begrijpen ze!) en je hebt misschien eerder dan verwacht geen film meer.

Een ander belangrijk element voor een succesvolle foto-animatie is uw gasten te voorzien van een origineel decor en een veelheid aan accessoires. Stelt u zich een ruimte voor die is ingericht in de kleuren en het thema van uw avond: een feestje in de jaren ’80 of ’90, strandfeest, strandfeest, vet, zwart-wit, festival van Cannes, hippies, boheemse chique of superhelden…. Met een beetje fantasie en een minimale investering is het mogelijk om een zeer stijlvolle fotohoek te ontwerpen. Oude meubels of een oude bank? Zet een gezellige en warme retro lounge op. Pallets tot uw beschikking? Maak een houten achtergrond met bloemen en sluiers! Een eenvoudig wit laken groot genoeg kan het werk doen. Het enige wat je hoeft te doen is het versieren met ballonnen of andere feestelijke elementen om een mooie achtergrond te krijgen voor je fotobooth. Neem een kijkje bij Instagram of Pinterest en u zult gemakkelijk tientallen decoratieve ideeën vinden die vaak gemakkelijk thuis te implementeren zijn, zelfs voor een zondagse klusjesman. Zoek ook naar fotocall modellen (de naam die aan de achtergronden van dit type animatie wordt gegeven), sommige sites bieden een oplossing op maat. Tegelijkertijd zijn er veel voorbeelden van frames die grappiger zijn dan elkaar en die uw dierbaren zeker zullen vermaken.

Snorren, brillen..... Denk aan de accessoires!

Onmisbaar voor het succes van uw foto-animatie, zullen de accessoires een vleugje waanzin en veel glimlachen toevoegen aan uw verjaardagsfoto’s! En laten we zeggen dat er een keuze is! U vindt op het doek talloze winkels met accessoires in alle thema’s: pruiken, hoeden, snorren, XXL-brillen, pulpy mouths, superheldensets, pakjes voor exotische feestjes…. we vinden alles en vanaf een paar euro. Wees echter voorzichtig met de kwaliteit! De accessoires gaan van hand tot hand, vooral die van kinderen die een beetje steil kunnen zijn (ook volwassenen!). Het zou jammer zijn als je aan het begin van de avond een mooie gescheurde baard of een verpletterde hoge hoed zou krijgen!

Als de motivatie je brengt, kun je natuurlijk ook een zelfgemaakte productie starten. Kinderen zijn er dol op, volwassenen zijn er dol op, en het is een geweldige kans om potloden, markers, Canson papier en andere kleverige glitters uit te halen. Voor de uitrusting gaat u naar de boekhandel of naar de gespecialiseerde winkels die manuele creatieafdelingen aanbieden. Google zal er ook uw vriend zijn, en zal u originele en gevarieerde modellen van fotobooth accessoires vinden. Een zoektocht naar “fotobooth diy accessoires” zal de truc zijn. Laat u verleiden door het spel, zo creëert u unieke stukken op maat, perfect aangepast aan het thema van uw evenement of avond. En voor degenen die twijfelen aan hun artistieke vaardigheden, zijn er ook modellen beschikbaar om te downloaden en te printen.Een photobooth, grappige accessoires en uw gasten hebben plezier! 

Foto's delen: geen puzzels meer!

Moge hij of zij die nog nooit achter iedereen aan is gelopen om de foto’s van een feestje of verjaardagsfeestje te krijgen, zijn of haar hand opsteken! Natuurlijk is het uitwisselen en delen nog nooit zo eenvoudig en snel geweest, of het nu op sociale netwerken is, via een e-mailapplicatie, door een uitwisselingsdienst zoals WeTransfer of zelfs de cloud (Dropbox, Google Drive, Microsoft One Drive….) maar hier zijn we dan, we moeten er even over nadenken, een paar minuten over nadenken, en soms schudden om ze aan te moedigen om hun prachtige prestaties met iedereen te delen. Het gebeurt dus vaak dat we er niet in slagen om al deze herinneringen terug te krijgen en dat is jammer! Er zijn echter een aantal zeer praktische toepassingen waarmee u zonder zorgen toegang tot al uw verjaardagsfoto’s kunt krijgen!

Een van deze toepassingen heet Wedshoots. Hoewel het oorspronkelijk gemaakt is voor bruiloften, is het heel goed mogelijk om het te gebruiken voor een verjaardag of een andere gebeurtenis die je na aan het hart ligt. Het principe: u creëert een evenement en geeft uw gasten toegang tot de applicatie via een code. Zij kunnen dan de app downloaden naar hun telefoon en beginnen met het maken van foto’s vanuit de applicatie. Ze zijn voor iedereen toegankelijk, direct in de galerij, en u kunt er van genieten en commentaar op geven. U houdt een gedenkwaardige herinnering aan uw feest, door de lens van uw gasten, en kunt na afloop van de avond het volledige album met al uw verjaardagsfoto’s downloaden. De applicatie is gratis en kan worden gedownload van de App Store of Google Play.

Voor onvergetelijke verjaardagsfoto's

Het enige wat je nu nog moet doen is aan de slag gaan en je fantasie gebruiken. Geen paniek als je geen inspiratie en ideeën hebt! Omring jezelf met creatieve mensen met goede manuele vaardigheden, blader door sociale netwerken en gespecialiseerde diy-blogs (Do It Yourself), kijk naar decoratie en zelfs meubelzaken…. Inspireer jezelf van verschillende trends en wees vooral niet bang om belachelijk te worden! Uw gasten zullen zich zeker vermaken met uw foto-animatie en vertrekken met herinneringen in hun ogen en zakken!

Nog andere ideeën en tips voor succesvolle verjaardagsfoto’s? Laat gerust een reactie achter!

Voor gekke verjaardagsfoto’s, ontdek onze fotobootjes vanaf 99€ (gratis levering en retour!)