De beste verjaardagsideeën voor kinderen zijn bij Burddy's!

Heb je voor de verjaardag van je kind besloten om iets extra te doen of in ieder geval om hem of haar gelukkig te maken? Om er zeker van te zijn dat je het goed doet, beschouw je je lieveling best als de koning van de dag! In dit artikel nemen we je mee door een eenduidige organisatie van A tot Z: van de uitnodigingskaarten tot de animatie, tot de keuze van de versiering, niets mag aan het toeval worden overgelaten! We hebben het web afgeschuimd en we delen de beste ideeën voor een geslaagd kinderfeestje!

Voorbereiding: gastenlijst en uitnodigingskaarten

Natuurlijk wordt een verjaardag voor een kind van 4 jaar niet op dezelfde manier gevierd als voor een tiener van 12 jaar. Toch zijn er enkele universele regels die voor alle leeftijden gelden om een verjaardag goed te kunnen vieren. De gastenlijst moet samen met uw kind worden gemaakt om de organisatie van het evenement te plannen en het aantal uitnodigingskaarten te berekenen dat moet worden verstuurd.

Hier zijn een paar ideeën voor een uitnodigingskaart voor de verjaardag van een kind:

Uitnodigingskaarten over het Frozen-thema

Uitnodigingskaarten over het Lego-thema

Uitnodigingskaarten rond het Piraten-thema

Ongeacht de leeftijd van uw kind, laat hem of haar meehelpen met de voorbereidingen van de organisatie. Dit is in de eerste plaats een kans om tijd met je kind door te brengen, maar het is ook een goede manier om hem of haar mening te bekrachtigen.

Een verjaardagsthema voor kinderen

Om het feest een beetje samenhang te geven, is het vaak beter om de activiteiten, decoratie en andere elementen waaruit een verjaardag bestaat rond een gemeenschappelijk thema te laten draaien. Zoals we weten zijn de meeste kinderen gefascineerd door fantasiewerelden, en er zijn een veelheid aan thema’s die bij uw kind passen. De uitdaging is dus om een idee te vinden dat verjaardagsversieringen, kinderspelletjes, voedsel en eventueel kostuums zou kunnen combineren. Natuurlijk moet je het thema kiezen aan de hand van de voorkeuren en de smaak van je kind. En ja, jammer als papa zich moet verkleden als een prinses! Hier zijn twee ideeën voor thema’s die populair zijn bij jongere kinderen.

1) Het Disney-verjaardagsthema

Het Disney-thema voor een kinderverjaardagsfeestje

Een veelheid aan vermommingen, magische universa, liedjes die grote hits zijn geworden. Disney is ongetwijfeld het thema dat alle gasten, zowel meisjes als jongens, gelukkig zal maken. Kostuums zijn nu overal te vinden! Elsa van de Sneeuwkoningin, Mickey en zijn vrienden, Woody en Buzz Lightyear… een ruime keuze is beschikbaar en je zal geen moeite hebben om iets leuk te vinden.

Voor de activiteit hebben we het spel gevonden dat iedereen zal doen lachen: Olaf’s spel! Je kan ook een goochelaar inhuren op het feest en glitter and glamour voor de ogen van de kinderen gooien.

Wat de decoratie betreft, is het tijd om je artistieke kant te laten zien. Je bent niet erg creatief? Geen probleem! Je vindt vele tips en tutorials om decoraties te maken voor de kamer waar het feestje zal doorgaan. Als het gaat om tafeldecoratie, hou het dan eenvoudig: een blauw tafelkleed met sterren bijvoorbeeld, Disney bekers en borden en je bent klaar!

Vind je het Disney-thema een beetje te kinderachtig? Hier is een thema dat je stemming zal veranderen…

2) Het piratenverjaardagsthema

Het piratenthema voor een kinderverjaardagsfeestje

Dit is waarschijnlijk een van de meest succesvolle thema’s voor kinderverjaardagen. Wie heeft er nog nooit gedroomd om aan boord van de Black Pearl te varen? Voor de kostuums vind je een veelvoud aan kant-en-klare kostuums, maar het is ook mogelijk om te leren hoe je ze zelf kan maken. YouTube zal je beste bondgenoot zijn. Aarzel niet om het web te verkennen voor inspiratie, maar onthoud: zwart en rood moet aan de orde van de dag zijn!

Ook al past het bij het thema, we raden aan om peuters niet te laten proeven van je collectie dure rum, meegebracht na je vakantie in Martinique. Op die manier krijg je problemen met de andere moeders en vaders. Bied ze in plaats daarvan snoep aan volgens het thema zoals chocolademunten, of ga voor een piratenverjaardagstaart?

Voor de activiteit gaat er niets boven een traditionele schattenjacht! Kinderen houden ervan om puzzels en mysteries op te lossen, vooral als de schatkist gevuld is met snoepjes en kleine cadeautjes!

Als decoratie kan je kiezen voor een rood papieren tafelkleed, zwarte bekers, een paar chocoladestukjes die verspreid liggen en een piratenvlag die aan de muur hangt. Je hoeft niet te proberen om een levensgroot galjoen in de woonkamer te reproduceren, een paar kleine, goed doordachte details zijn belangrijk en maken de kinderen en hun vriendjes gelukkig.

Natuurlijk, vergeet niet om foto’s te maken van dit jubileum! Om dit te doen, hebben we het perfecte accessoire gevonden om prachtige herinneringen te bewaren, terwijl we een echt originele animatie voorstellen die iedereen zal bevallen!

Een fotobooth voor kinderen

Een fotobooth voor het verjaardagsfeestje van je kind met Burddy

Wat als jullie kleine blonde hoofdjes mooi voor de camera zouden poseren? Je kent het principe van de fotokiosk die vaak op bruiloften te vinden is. Via de fotobooth kunnen gasten een foto van zichzelf maken en deze vervolgens live in een paar seconden vanuit de machine afdrukken. Het is ideaal om nadien te vertrekken met herinneringen op zak!

Om een fotobooth-animatie te organiseren voor de verjaardag van je kind, moet je een speciaal voor de gelegenheid ontworpen en versierde fotohoek ter beschikking stellen. Het kan zijn dat je wat meubels moet verplaatsen en een of twee kaders naar beneden moet halen, maar dat heb je nodig als je een fotoshoot in Hollywood-stijl wilt! Als je het geluk hebt om een tuin te hebben, kan je de fotobooth buiten installeren, op voorwaarde dat deze niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht of vochtigheid.

Je hebt de mogelijkheid om verschillende gepersonaliseerde fotolijsten te maken die perfect passen bij het thema van de verjaardag. Stel je voor hoe gelukkig je kind zal zijn wanneer ze de foto’s afdrukken! Je vindt ook alle foto’s die zijn genomen in een online galerij aan het einde van het evenement, waardoor het veel gemakkelijker is om herinneringen te delen met andere ouders. Eén ding is zeker: de kinderen zullen het geweldig vinden!

Hier ben je nu met enkele ideeën en tips voor het verjaardagsfeest van je kind. Het is niet nodig om jezelf onder druk te zetten, het belangrijkste is om één of meer activiteiten in te plannen om je kleine gasten bezig te houden zonder te vergeten hun batterijen op te laden met lekkere taarten en frisdrank. Burddy is niet de koning van de cupcakes of de poppenkast. Reken ook niet op ons voor de eendendans of een trampolinesessie. Maar wel voor een origineel verjaardagsfeestje en een fotopaal  vol leuke herinneringen !